Autostopul

Posted: februarie 1, 2013 in din negura gandurilor

Cati dintre voi nu a facut niciodata autostopul. Cred ca nimeni, orice om din Romania a trebuit sa stea la un moment dat cu mana intinsa la „ia-ma nene”. Eu la viata mea am facut autostopul de foarte multe ori. Am mers cu tot felul de masini, nu imi permiteam sa fiu pretentios, ziceam Doamne ajuta cand oprea cineva nu ma uitam ca e dacie 1300 sau Mercedes. In afara daca cineva te ia la ocazie nu o face pentru bani, ci din altruism sau poate ca are nevoie de cineva cu care sa stea de vorba pe drum. La noi s-au inchegat adevarate afaceri pe tema transportului clandestin de calatori. In zona mea de tara, datorita faptului ca transportul in comun nu este asa bine organizat, au iesit mici intreprinzatori care te transporta din punctul t in punctul s, pentru ca si ei asemeni autobuzelor au un traseu bine definit, doar nu e taxi sa te lase la intrarea in bloc.
Sloganul lor este: „Hai sefu’ mergi la x localitate, ca te duc la acelasi pret ca microbuzul si stai si mai comod, ajungi si mai repede ca eu nu opresc in statii.
Dar daca stau stramb si judec drept care sunt roscurile unui asemenea transport, pai hai sa enumeram cateva exceptand faptul ca persoana poate sa fie un rapitor sau violator:

1. Nu esti asigurat. Firmele de transport au asigurari care platesc despagubiri persoanelor care sunt accidentate din vina companiei. Pietarii nostri nu au asa ceva, daca da cu masina in sant si iti rupe gura, ramai cu gura rupta.
2. Nu platesc impozit la stat, si de aici un adevarat cerc vicios. Firmele de transport calatori platesc mici averi pe licentele de transport pentru a putea transporta oameni pe un anumit traseu in timp ce pietarii nostri nu, si iau clienti de la unul care plateste la stat.
3. De foarte multe ori masinile folosite sunt super uzate, au fost cazuri in care nenea nu avea nici macar centuri de siguranta montate pe masina.
4. Daca esti fata si arati si bine atunci s-ar putea sa te trezesti pe cap cu un Romeo de Romania, caci la carma bolidului el se crede zeu si toate fetele ar trebui sa fie fericite ca le baga in seama maria sa.
5. Ta baga in masina si apoi se plimba juma’ de oras sa mai gasesca clienti.

Si astea sunt numai cateva, daca mai stiti mai adaugati si voi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s